ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
DOWNLOAD
Download BrochureDownload Summary

PREGLED USLUGE

Disk kočnice

Disk kočnice se sastoje od rotora disk kočnice, koji je pričvršćen za točak, i čeljusti, koji drži pločice disk kočnica. Hidraulički pritisak glavnog cilindra dovodi do toga da klip klipnjače stegne disk kočione pločice između pločica disk kočnice. Ovo stvara trenje između jastučića i rotora, što dovodi do usporavanja ili zaustavljanja vašeg automobila.

  • Rotori i pločice disk kočnica
  • Stezaljke

Bubanj kočnice

Bubanj kočnice se sastoje od kočnog bubnja pričvršćenog za točak, cilindra točka, kočionih papučica i opruga za povratak kočnica. Hidraulički pritisak glavnog cilindra dovodi do toga da cilindar točka pritiska kočione papuče na kočni bubanj. Ovo stvara trenje između cipela i bubnja da uspori ili zaustavi vaš automobil.

  • Kočioni doboši i pakne
  • Točkovi cilindara
  • Opruge za povratak kočnica

Sistem napravljen za sigurnost

Kompjuterski kontrolisani antiblokirni kočioni sistemi (ABS) nedavno su razvijeni sigurnosni elementi. Kada se iznenada zaustave, ABS sprečava blokiranje točkova. Sistem se sastoji od senzora brzine okretanja točkova koji nadgledaju rotaciju točkova, računarski upravljane hidraulike koja brzo pulsira i gasi kočnice, kao i računara u vozilu.

KOČNICE I POPRAVAK KOČNICA

Želimo da naši kupci imaju priliku da se osećaju prijatno u svom vozilu. Popravke i usluge možete prepustiti našim profesionalcima, ali nemojte se ustručavati da nam postavljate pitanja o tome zašto je potrebna usluga ili kako je do nje došlo. Rado ćemo razgovarati sa vama. Evo nekoliko dragocenih informacija o problemima kočenja i popravnim uslugama:

 

Ispiranje kočione tečnosti

Kočiona tečnost će vremenom upijati vodu iz vazduha, što će dovesti do toga da kočioni sistem postane manje efikasan, a tečnost postane korozivna, što može oštetiti sistem. Važno je redovno ispiranje kočione tečnosti kako biste bili sigurni da vaše vozilo koristi svježu tečnost. Razgovarajte sa našim tehničarima o tome kada je vreme za ispiranje kočione tečnosti.

 

Zamena kočione pločice i papuče

Problemi sa kočionim pločicama obično se mogu prepoznati po cviljenju kočnica. Ako se vaše kočione pločice potpuno pokvare, čućete brušenje metala o metal prilikom kočenja, što znači da je prekasno i da uništavate rotore ili bubnjeve! Oni koji poznaju auto popravke možda će to moći da poprave kod kuće, ali uvek trebate odmah posetiti stručnjaka za popravku automobila ako imate problema sa kočnicom.

 

Resurs rotori

U sistemu disk kočnica, rotori su pričvršćeni na točkove vašeg vozila. Kada kočione pločice zahvate rotor, zaustavljaju se i rotor i točkovi. Međutim, trenje uzrokuje da se vremenom pojave žlebovi i pukotine. Prevlačenje vraća rotor u „potpuno novo“ stanje, smanjujući cviljenje i lelujanje. Mi ćemo detaljno pregledati vaše rotore i preporučiti vaš najbolji postupak.

 

Zamjena čeljusti

Kočiona čeljust sadrži vaše kočione pločice i postavlja se oko rotora poput stezaljke, pritiskajući pločice na rotor kada kočite. Problem kalibra kočnice može prouzrokovati neujednačeno kočenje, što dovodi do toga da vaš automobil klizi naprijed kada kočite. Neravnomjerno kočenje takođe može prouzrokovati da vam vozilo izmakne kontroli u lošim vremenskim uslovima, zato nas kontaktirajte što je prije moguće.

 

Kočiona crijeva

Kočiono crijevo je cjev koja nosi kočionu tečnost pod pritiskom od glavnog cilindra do kočnica. Zdrobljeno crijevo može prouzrokovati zaostalu ili usporenu kočnicu, a curenje u crijevu može prouzrokovati otkaz kočnice ili čitavog kočionog sistema. Ne treba ih često zamjenjivati, već ih treba zameniti kod prvih znakova pucanja ili habanja.

 

Ležajevi točka

Ležajevi točkova nalaze se unutar točkova koji omogućavaju slobodno okretanje točkova i povezani su sa kočionim sistemom. Vremenom se mogu istrošiti, uzrokujući vibrirajuće vešanje i bučno trljanje tokom vožnje automobila. Ako se potpuno pokvare, vozilo će postati veoma teško za upravljanje i nesigurno za vožnju. Interval zamene ležajeva točkova uveliko varira, ali ih treba periodično proveravati da li cure i habaju. Možemo se pobrinuti da vaši ležajevi budu u dobrom stanju i obavestiti vas da li im je potrebna zamjena.

 

Sistem protiv blokade kočenja

Sistemi protiv blokiranja kočnica (ABS) osiguravaju da točkovi ne prestaju da se okreću tokom kočenja, sprečavajući proklizavanje automobila i nudeći veću kontrolu. Ako vam se upali lampica ABS, posetite nas i rado ćemo dijagnostikovati i rešiti problem.

 

Ručna kočnica

Parkirna kočnica koristi kablove za mehaničko aktiviranje kočnica (obično zadnja kočnica.) To se koristi da bi se sprečilo kotrljanje automobila kada se ne vozi.

  • Kablovi

Kočioni sistem vašeg vozila vrhunac je preko 100 godina tehnoloških inovacija, transformišući mehanizme za zaustavljanje sirovog drveta u pouzdanu i efikasnu opremu. Dok se kočioni sistemi razlikuju u zavisnosti od marke i modela, osnovni sistem se sastoji od disk kočnica naprijed i disk ili bubanj kočnica pozadi. Povezane nizom cijevi i crijeva, vaše kočnice se vezuju za svaki točak i za glavni cilindar, koji ih snabdjeva vitalnom tečnom kočnicom (hidraulična tečnost).

© Copyright 2021 Automehanika PROROK