KRATAK OPIS

Kočioni diskovi su pored kočionih pločica, najčešće korišćeni dijelovi kočionog sistema. Vjerujte originalnom kvalitetu i profesionalnoj instalaciji od strane naših obučenih stručnjaka. Originalne kočnice su posebno testirane za svaki model. Zahvaljujući profesionalnoj instalaciji obučenog servisnog osoblja, originalne kočnice nude mnoge prednosti!

  • Odličan koeficijent trenja između diska i podloge. Kao rezultat toga, skraćuje se put kočenja
  • Dobre performanse čak i sa višestrukim snažnim kočnicama
  • Izdržljivost – temperaturna neosjetljivost čak i na temperaturama do 800 ° C
  • Dosljedan efekat kočenja u oba smjera rotacije kočionog diska
  • Dobra sposobnost samočišćenja

Ako otkrijete da kočnice vašeg vozila više ne rade ispravno, preporučujemo da što prije posjetite naš servis kako biste izbjegli rizik od nesigurne vožnje. Mehaničar će pažljivo istražiti oštećenja i onda vas obavijestiti ako je popravka moguća ili ako je potrebno zamijeniti neke od vaših kočnica.

Ako se kočione pločice čuju ili se upali upozoravajuća lampica, to je vjerovatno jasan znak da nešto nije u redu sa kočnicama i da radionica mora biti posjećena. Ako se vozilo povuče u stranu, kada se kočnica aktivira ili ne, to može ukazivati i na neispravnu ili zaglavljenu kočnicu. Postoje i drugi korisni testovi koji mogu pomoći u identifikaciji problema.

© Copyright 2021 Automehanika PROROK