KRATAK OPIS

Gubitak remena danas može značiti velike probleme za motor jer se zupčasti remeni koriste na većini motora za okretanje pumpe za vodu, alternatora, servo upravljača i kompresora klima uređaja. Ako remen pukne, sve je izgubljeno i možda ćete biti nasukani. Stariji automobili koriste pojedinačne klinaste remene za ovaj razni pribor. Puhano crijevo može rezultirati pregrijavanjem motora i može uzrokovati dodatna oštećenja motora.

“Nije lako znati pravo stanje crijeva za remen po njegovom vanjskom izgledu, jer većina remena i crijeva otkazuju iznutra, crijeva hladnjaka i grijača u određenim preporučenim intervalima kako biste spriječili da vam se automobil pokvari.”

Gumena crijeva mogu postati tvrda i lomljiva, pogoršavati se s godinama i izloženosti vrućini, što dovodi do cijepanja, stvaranja mjehura ili curenja. Pojasevi se također kvare s vrućinom, kilometražom i godinama. Svaki put kad remen prođe oko remenice, on se savija. Savijanjem se stvara toplota koja uzrokuje stvrdnjavanje gume s vremenom. Osim toga, ako je remen olabavljen ili klizi, postupak trošenja može se ubrzati.

Tipična usluga za remenje i crijeva:

  • Crijeva treba provjeriti pri svakoj promjeni ulja da li se stvrdnjavaju ili omekšavaju. Svako crijevo koje se osjeća tvrdo ili glatko treba zamijeniti. Propuštanje, vidljive pukotine, mjehurići ili bilo koja druga vidljiva oštećenja na vanjskoj strani crijeva također bi ukazivali na potrebu za zamjenom.

  • Stezaljke treba zamijeniti kada se postavljaju nova crijeva.

  • Klinaste remenje treba zamijeniti svake tri do četiri godine ili 70.000 do 90.000 km

  • Klinaste i zmijolike remenje treba provjeriti na labavost.

  • Zamijenite razvodni remen između 80.000 i 100.000 km ili na osnovu intervala navedenog u korisničkom priručniku.
© Copyright 2021 Automehanika PROROK